Thursday, October 1, 2009

Herrankukkarossa

Juu, tääl ollaan ku herrankukkarossa, turvassa myrskyiltä, tsunameilta ja maanjäristyksiltä.. Singapore tosiaan on turvallinen paikka, siis sekä sen suhteen ettei täällä tarvii pelätä tulevansa ryöstetyksi tai pahoinpidellyksi (oo ees pelottavan näköisiä ihmisiä!) eikä siis tarvii pelätä myöskään luonnonkatastrofeja - ne tuntuu osuvan vain naapurivaltioihin. Kyllähän Singaporessa maanjäristyksen "rippeet" tuntuivat, mutta harmillisesti mä olin just sillon metrossa enkä erottanut tärinää normaalista metron ajoittaisesta heilumisesta.
Nää viime päivien myrskyjen ja maanjäristysten aiheuttamat tuhot on kyllä järkyttävää katsottavaa. Se, mikä on musta yllättävää, on miten niistä ei uutisoida täällä sen enempää kuin mitä Suomessakaan. Jotenkin kuvittelin että naapurimaissa tapahtuvat katastrofit ois täällä lähempänä kuin Suomessa - jotenkin paremmin "käsinkosketeltavissa". Onkohan Suomessa jo SPR:llä rahankeräys meneillään? Ei täällä. Uutisissa kyllä kerrottiin miten jenkeistä lähti jo avustuskuljetus Indonesiaan, mutta entä Singaporen avustus? Täällä jos missä on porukkaa jolla ois mistä antaa.. (ai niin, sorry, millä ne kaikki kolme (vai oliko niitä neljä?) Luis Vuittonin liikettä sitten pysyisi pystyssä jos shoppailijat tukisivatkin maanjäristyksen uhreja?)
No, paras tutkia viimeistään nyt kun oon jo hutkinut.. Ahaa, katsokaas, olin väärässä: Singapore contributes another US$50,000 to Typhoon Ketsana—hit nations
Paras alkaa lukemaan uutisia paremmin ;)

No comments:

Post a Comment