Wednesday, October 14, 2009

Rekku kotona

Vihdoin! 30 päivää karanteenia on ohi, ja tasan kk sen jälkeen kun Rekun kanssa saavuttiin Singaporeen, pääsi koira tänään kotiin karanteenista. Ihanaa :)

Karanteenin tarkoitushan on varmistaa ettei ulkomailta tuleva koira tuo maahan vesikauhua tai mitään muutakaan tarttuvaa tautia. Kun koira saapuu maahan, se saa raivotautirokotuksen (huolimatta siitä, että sillä täytyy olla voimassa oleva raivotautirokotus voidakseen saapua maahan) ja jää karanteeniin tarkkailtavaksi. Karanteenin aikana sen terveydentila tarkastetaan joitakin kertoja, mm. lämpö mitataan yms. Kuitenkin karanteenin aikana koiraa saa lääkitä itsenäisesti jos tarpeen. Tammikuussa Singaporen karanteenisäännökset muuttuu niin, että tähän asti neljä maata sisältänyt lista maista joista tuotavat koirat voivat jättää karanteenin väliin, laajenee, ja tietyistä maista koiran tarvitsee olla vain lyhyessä karanteenissa - mutta lopuista, mukaan lukien Suomi, karanteenikäytäntö jatkuu ennallaan. Miksiköhän raivotautivapaa Suomi on edelleen 30 pvän karanteenin ryhmässä? Siksikö että Suomeen voi koiria viedä lähes miten sattuu (eihän Rekun passia edes vilkaistu kun Saksan kautta kotiuduimme Skotlannista 2005..)?
Ennenkuin Rekku pääsi karanteenista kotiin, piti meidän hankkia koiranpitolupa ja tietysti maksaa koko kallis lysti (me kun "hemmottelimme" Rekkua kallilla ilmastoidulla huoneella..). Koiranpitoluvan sai helposti, kun vaan oli oikeat paperit mukana ja käväisi oikeassa toimistossa odottamassa 15min. Rekun kastroinnistakin kelpasi passissa ollut suomenkielinen eläinlääkärin merkintä, mikä nyt siis oli ihan rahan arvoinen, sillä kastroidun uroksen lupa on vain 14 dollaria (vajaa 7 euroa), kun kastroimattomasta tulee pulittaa 70 dollaria.

Eilen mä tilasin taksin valmiiksi hakemaan mua ja Rekkua, täällä kun ei saa koiria kuljettaa julkisissa kulkuneuvoissa. Ja olihan meillä myös Rekun lentoboksi ja ruokasäkin jämät - tai siis puolethan siel oli säkissä jäljellä vaikka olikin koira syönyt aina napansa täyteen, näytti muuten karanteenilaitoksen vaaka lähes 14kg kun lähdettiin, Rekun painoennätys! Lenkille, lenkille vaan.. Niin takseja täällä saattaa myös olla vaikea saada koiran kanssa, joskin helpompaa meille kun on "pieni" koira, ja lemmikkitaksit puolestaan on tavallisia takseja jopa kaksi kertaa kalliimpia. Mutta mä onneksi tapasin siellä agilitytreeneissä toissa sunnuntaina Robertin (treenien ainoa mies!) joka on sattumoisin myös taksikuski, joten hän kuskasi meidät kotiin ja samalla sovittiin treeneihin meno sunnuntaiksi :)
Nyt on sitten Rekku ja boksi kuurattu (haisivat ihan karanteenlta) ja ruokasäkki pussitettu pieniin puseihin jotka on ladottu jääkaappiin - ei sinne mun hedelmät ja muut meinaa enää mahtuakaan - ja käyty ekalla korttelilenkillä jättämässä viestit naapuruston koirille + tietty käyty tsekkaamassa naapurikorttelin lemmikkitarvikekaupan valikoima (Rekun häntä heilu ihan hulluna, taitaa olla pieni shopaholic :D!!). Tällä hetkellä Rekku makoilee pöytäni alla ja nauttii maahan asti olevien ikkunoiden tuomasta näköalasta:

Jokunen hetki sitten se kävi myös "parvekkeella" (tai siis ranskalaisen parvekkeen sadevesisyvennyksessä) vilkuilemassa naapuritalon uima-allasta:

2 comments:

  1. Moi Raisa!

    Löysin sun blogin ja tätä on kiva lukea sinne tuloa odotellessa! Voi Rekku parkaa kun Lotte pääsee sen kimppuun... toivottavasti Rekku suhtautuu yhtä tyynesti ja luottavasti kun viimeks kun kävitte meillä sen kanssa.

    Sulla on synttäritkin tässä lähiaikoina: JOTEN ONNEKSI OLKOON!!

    -Mirva-

    ReplyDelete
  2. Voi repeliini - tervetulorapsutukset pienelle hauvelille!

    ReplyDelete