Friday, October 9, 2009

Mitä kuuluu?

Kukkuluuruu :)
Se on nyt niin, että vaikka "ammattiminäni" haluaisi kirjoittaa analyyttisesti kulttuurishokista, englanninkielestä ja Aasiasta, "ekominäni" kuluttajan valinnan vaikeuksista (joo, menin ja ostin SUOMALAISIA mustaherukoita lähisupermarketin pakastealtaasta, nam nam nam mutta hyi hyi mikä hiilijalanjälki) ja "harrasteminäni" vapaaehtoistöiden etsimisestä ja tulevasta agilityurastamme, niin nyt kyllä kirjotan ihan vaan arjesta. Arkipäiväisistä, tavallisista asioista täällä Singaporessa.
Päiväthän täällä menee nyt suunnilleen niin että aamupäivä menee netissä, iltapäivä karanteenissa ja ilta urheillessa. :D Paitsi että mulla on viimeisen viikon ollut noin joka toinen päivä kurkku kipee ja joka toinen päivä ei, eli just silleen ärsyttävästi ettei tiedä oikeen onko tulossa kipeäksi vai ei, ja urheilu on jäänyt vähän vähemmälle. Joka viikkoisessa joogassa kyllä tietty olin nytkin keskiviikkona, se on niin kivaa ettei sitä voi jättää väliin muuten kuin ens ke kun Rekku pääsee vihdoin pois karanteenista.
Viime tiistaina mä olin myös rouvaseurassa, tällä kertaa kävellen tutustumassa Kampong Glam eli Bugis-alueeseen. Käytiin moskeijassa, Malesian perinnekeskuksessa ja Arab Street:n kangaskaupoissa. Retki oli sellainen vapaamuotoinen, yhden suomalaisrouvan vetämä ja oikeen mukava kaikessa epävirallisuudessaan. Tapasin taas uusia suomalaisia rouvia.. opin uutta islamista ja kankaiden painatuksesta käsin, ja otin muutaman hyvän kuvan. Täytyy ens viikolla koittaa kerkee fiksaamaan nettialbumia kuntoon.. (kuulostaa siltä että täällä ois suorastaan kiireistä, ja niinhän se kyllä melkeen on!).
Myös karanteeniasemalla oon tavannut muutaman uuden suomalaistuttavuuden, Hannan ja Miikan. Hannan ja naapurin Helin kanssa me käytiin keskiviikkona yhdessä lounastamassa ja juttelemassa koiristamme (ja muustakin :D!), ja kyllä täytyy ihmetellä tuuria kun on kaksi noin mukavaa ja samanhenkistä ihmistä päässyt täällä tapaamaan! Nyt sitten vaan jännätään tuleeko myös meidän koirat yhtä hyvin toimeen.
Säät on tän viikon aikana vaihdelleet ukkosen, sateen, pilvisenpäivän ja paahtavan auringonpaisteen välillä. Säällä kun säällä tulee edelleen hiki, varsinkin jos vähänkään ottaa nopeampaa askelta. Ja koska on tulee hiki, tulee myös nihkeä olo, ja on aivan sama mitkä kengät on jalassa niin lähes joka päivä on jossainpäin jalkoja hiertymä. Tällä hetkellä molemmissa jaloissa on iho silleen rikki ettei oikeen muita kuin lenkkareita voi jalkaan laittaa ja tekis kyllä mennä kenkäkauppoja taas kierteleen. Kengäthän on täällä tosi edullisia, mutta mulla kun on tyypillinen leveälestinen suomalainen jalka, niin ei niitä kenkiä niin helposti löydy. Ja sitä paitsi, täällähän on tällä hetkellä talvivaatteet myynnissä.. näin metrossa täs yks päivä yhdellä aasialaisella naisella nahkaiset nilkkurit - siis sellaiset alkutalven kengät! Tääl kuumuudessa.. apua.
Tänään kävin nauttimassa elämästä taloyhtiön uima-altaalla. Kyllä se on tässä tämän hetkisessä "vapaaherrattaren" tilanteessa parasta, että voi aamulla tehdä pari tuntia etätöitä ja sitten piipahtaa uimassa ja aurinkoa ottamassa alakerrassa. Aivan ihanaa. Sitten sitä jaksaakin taas tehdä kotitöitä ja vaikka kirjoittaa blogia :)

1 comment:

  1. Kuulostaa lokoisalle ja juuri näin pitääkin tehdä. Ajatella jos joutuisit aamusta iltaa tekemään töitä sulta jäisi näkemättä ja kokematta iso joukko asioita.

    Lokoisaa lauantaita sinne teille - nauttikaa toistenne seurasta tänään!

    ReplyDelete