Wednesday, July 1, 2009

parfymoituja hedelmiä

Singaporessa on monipuolinen, mutta monin tavoin erilainen ruokakulttuuri. (Ja taas mä voisin alkaa hehkuttamaan kuinka täällä on niiiiiin halpaa syödä ulkona, söin nim. taas vatsani täyteen riisiä, kasviksia ja tofua tänään päivällä ja koko lautasellinen maksoi 2,30 taalaa, eli 1,15 euroissa.) Aluksi maistelin eksoottisia hedelmiä, kuten niitä sellaisa karvaisia pieniä ja lohikäärmehedelmää, sitten kokeilin erilaisia mangoja (en tiennytkään että niitäkin on 8 eri lajiketta..) ja nyt oon testaillut paikallisia leipiä. Osa mangoista maistui parfymoiduilta, tai en tiedä maistuivatko vai tuliko tuoksu jotenkin juuri hedelmänpalan suussa olessa esille, mutta joka tapauksessa parfyymi tuli mieleen.. eikä se siis varsinaisesti hyvää ollut. Muuten kyllä suurin osa syömistäni hedelmistä on ollut tosi hyviä.

Duriania (http://en.wikipedia.org/wiki/Durian, kts. eritt. kuvat kohdissa 'Flavour and odour' ja 'cultural influence') en ole vielä päässyt maistamaan muuta kuin mehun muodossa (ja ihan hyvää se oli..) mutta tunnistan jo hajun :P!

Tänään kokeilin kiinalaistyyppista makeaa leipää joka oli osittain vihreä. Vihreys oli vihreä tee tahnaa, ja ihan niinkuin myyjä sanoi - tykkäsin :) Viime sunnuntaina kun me käytiin alakerran naapurin kanssa aamiaisella ulkona, maistoin valkosipulileipää. Siis ihan sellaiselta tavalliselta paahtoleipä-valkosipulileipä näyttävää, jossa oli kuitenkin päällä myös sokeria.. hmm. Kyllä sekin ihan mukiin menevää oli siinä kahvin kanssa..

No comments:

Post a Comment