Friday, October 22, 2010

Tumussa

Täällä on vietetty viime päivät ihan tumussa. Asialla ei ole mitään tekemistä alkoholin kanssa, vaikka synttäreiden kunniaksi shampanjaa hieman maistoinkin, vaan tämän kamalan savuvumun:



Sumatralla kuulema metsä palaa taas, maanviljelijät siellä raivaa metsää ja me täällä köhistään. Asiahan ei tietenkään oo ihan niin yksinkertainen, enkä valita vain siksi että itse kärsin päänsäryistä ja hengenahdistuksesta vaan myös siksi että kun sademetsä palaa, jää monet jo muutenkin sukupuuton partaalla olevat eläimet vailla kotia. Tiedä sitä kasketaanko metsää maanviljelyyn, lihantuotantoon vai - todennäköisemmin - palmuöljyn tuotantoon. Jokohan Neste Oilin Singaporen jalostamo on valmis?

Nyt viikonlopun aikana PSI taso palasi normaaliksi, mutta viime viikolla meno oli kyllä aika karmeeta. Tiistain ja perjantain välillä ulkona ei paljoa huvittanut olla, sillä ilma haisi palaneelta puulta ja kloorilta. Välillä jopa pisteli silmiä ja tuli paha olo - mutta pahimpana ovat olleet jatkuvat päänsäryt. Rekun kanssa piti kuitenkin lenkkeillä, ja karvakorvakin kärsi oireista, aivasteli ja nenä vuosi :( Torstaina PSI tasot oli yli satasen ja viranomaiset olivat neuvoneet jättämään ulkoilun väliin, mutta meikähän ei mitään uutisia ollut lukenut joten Rekun kanssa lenkille vaan.. oh well, ei nyt enää valiteta kun on taas hyvä ulkona hengittää!

No comments:

Post a Comment