Friday, October 15, 2010

Saako kuvata?

Viime viikonloppuna vietettiin täydellistä perhe-viikonloppua kolmistaan. Siihen kuului yhteinen lenkki ja lounas joenrannassa, shoppailua (Rekulle uusi lelu, mä löysin vihdoin sopivia eko-alusvaatteita!), leffa ja viiniä, biitsillä hengausta ja meressä uintia kilpaa koiran kanssa sekä yhteinen juoksulenkki. Kerrassaan ihanaa.

Biitsillä kun oltiin, niin törmättiin taas yhteen kulttuurieroon. En nyt tarkoita sitä että mä loikin siellä bikineissä vaikken 'bikinikunnossa' olekaan kun paikalliset uivat vaatteet päällä vieressä, vaan valokuvaamista. Singaporelaiset on ahkeria kuvauksen harrastajia ja jossei kaulassa roiku digijärkkäri niin iPhone kyllä tallentaa. Oma maalaisjärkeni - joka toivottavasti todella on niin kulttuuriherkkä kuin sen kuvittelen olevan - sanoo että kun kuvattava kohde ei ole omaa porukkaa, tulee kuvattavalta kysyä lupa.

Voin paljastaa jännitusmomentin ihan alkuunsa ja kertoa että ei, eivät ne minua halunneet kuvata. Miedän perheen söpöin, komein ja sporttisin sattuu olemaan Rekku - ja mikäs sen suloisempaa kuin innoissaan vinkuleluja aalloista kalasteleva kettuterrieri? Siinä missä jokainen aasialainen ohikulkija kaivoi kameransa esiin, kukaan ei vaivautunut edes eleillä tarkastamaan saako koiraa kuvata. Enhän minä kuvausta olisi tietenkään olisi kieltänyt, sen kun kuvaatte, olen kyllä koiruuden söpöydestä ihan samaa mieltä - mutta mielestäni olisi ollut kohteliasta ja huomioonottavaista varmistaa meiltä että kuvaaminen on ok. Huumorintajuinen perheemme pää tietysti otti tilanteesta vaarin ja kiusasi kuvaajia vaatimalla rahaa koiran kuvaamisesta :D

Itseä jäi hiukan harmittamaan että oma kamera oli taas jäänyt kyydistä. Kuvausharrastus on jäänyt pahasti kaiken muun jalkoihin enkä ole kameraa käyttänyt ollenkaan todella pitkään aikaan. Pitäisi taas kerrata niitä asetusten käyttöä.. Tänään olisi ollut taas mukava kuvaushetki tarjolla kun kävimme yhteislenkillä Helin&Urhon sekä Rekun, Laylan ja Codyn kanssa. Layla ja Cody ovat meillä viikonloppua viettämässä kun kollegani Chris ja hänen Erica vaimonsa ovat Bankokissa ja meidän kaikkien käyttämällä Woofy Nannyllä oli täyttä. Layla on paimenkoiran ja noutajan sekoitus, muistaakseni 6 tai 7 vuotias, ja Cody puolestaan pallohullu parivuotias labbis. Ihan mukavia tyttöjä molemmat, vaikkakin aika vahtikoiria ja lenkillä menevät kuin mitkäkin miinaharavat! Onneksi Heli on siis jelpannut ottamalla Rekun ohjailtavakseen - kun meillä on koirien lisäksi myös Antin kaveri kyläilemässä kaupungissa.. hulinaa siis riittää eritavalla kuin viime viikonloppuna, vaikka samalla on autuaan rauhallista kun ei ole suunniteltu mitään ihmeellistä.


Olenkin kovasti koittanut viettää vapaa-ajalla enemmän vapaa-aikaa. Tänään on ohjelmassa koirien lenkityksen lisäksi vielä makaroonilaatikon tekoa (ostimme vihdoin pöytäuunin kun sellaista sattui toinen Singaporessa asuva suomalainen kaupittelemaan) ja huomenna jatkuu muutaman viikon tauon jälkeen agilitytreenit. Rentouttavaa viikonloppua siis itse kullekin :)

No comments:

Post a Comment