Sunday, January 3, 2010

Vuoden ensimmäiset

Vuosi 2010 on lähtenyt hyvin käyntiin Singaporessa; kolme ihanaa lomapäivää täynä toimintaa ja loikoomista :) Niin, onhan se vähän hassua sanoa lomapäivää kun eihän mulla tavallaan mitään työpäiviäkään täällä oo.. mutta tavaksi on tullut, että kun Antti ei tee töitä, niin aikaa koitetaan viettää yhdessä - toisin kuin Suomessa kun molemmat meni omien harrastustensa parissa vähän väliä.. - ja siksipä ne lomapäiviltä tuntuvatkin.

Uudenvuoden aattona oltiin katsomassa kaupungin (/valtion) ilotulitukset Singaporelaisittain harvinaisessa väenpaljoudessa. Raketteja sinkoili taivalle kokonaiset kahdeksan minuuttia - mutta missään muualla ei sitten raketit paukkuneet tai papaatit lennelleet. Aah autuutta, ei tarvitse Singaporen koirienkaan kärsiä kauempaa. Meidän Repe se vaan kuunteli kotona radioita..


Uudenvuodenpäivänä heräsimme myöhään ja saimme mainion idean: lähdetään rannalle, koko konkkaronkka naapurien kanssa ja koirat myös mukaan :) Rekulle tämä tiesi onnenpäivää, se nimittäin todella RAKASTAA uimista. Muutama tunti hurahti mukavasti Sentosan saaren Tanjong Beachilla, joka on koiraihmisten suosiossa. Vapaapäivästä huolimatta rannalla ei ollut kuitenkaan tungosta, vaan meidän lisäksemme vain muutamia koiria, kaikki omissa porukoissaan.


Rekku meni veteen uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.. lelun perässä tai ilman lelua - toisinaan myös levää, puunpaloja ja muuta moskaa rantavedestä siivoten :D!


Välillä koiruus piti sitoa puuhun kiinni jotta se pitäisi taukoa uimisessa..


Biitsillä loikoillessa ei ollut yhtään enää ikävä Suomen talvea, pakkasta ja lunta. Vaikka Sentosa ei olekaan mikään ihanteellinen ranta (rahtilaivat horisontissa, vesi ei ole kirkasta, roskaakin jonkun verran..) niin on se kuitenkin hiekkaranta meren rannalla palmujen katveessa.. ja sellaisenaan ihan tarpeeksi hyvä 15min. matkan päässä olevaksi.


Illalla Rekun onnenpäivä jatkui kun otimme sen taloyhtiön grillipaikalle mukaan. Varasimme grillipaikan ekaa kertaa. Sitä varten piti täyttää 'anomus' ja maksaa 50 dollarin pantti (siltä varalta ettemme siivoasi kunnolla). Meidän taloyhtiön grillipaikka ei ole mikään ihmeellinen, mutta grilli on iso (=syö hiiliä ja aikaa lämmetäkseen) ja altaan vierellä, joten vilvoitella voi vaikka grillimestarikin välillä ;) Meidän grillausporukassa oli kyllä vaan yksi innokas altaaseen menijä, se nelijalkainen uimiseen hurahtanut joka on grillaus-illan jälkeen nirsoillut tavallisen ruokansa kanssa ("Eikös niitä nakkeja, lohen nahkoja ja muita saakkaan joka ilta..?").

Lauantaina oli loikoomisen vuoro. Elokuvissa silti käytiin, ekaa kertaa tänä vuonna, katsomassa vauhdikas Sherlock Holmes. (Leffaliput on muuten täällä vaan 5€ kpl.) Leffaa ennen olin ekaa kertaa Singaporessa hieronnassa (vaikka olisihan sitä aiemminkin voinut uskaltautua kun hierojia ja refloksologeja on joka korttelissa ja vieläpä edulliseen hintaan). Ei ollut mitään turhaa sivelyä, ei.. lihakset kallonpohjasta lantioon ja sormenpäihin sai sellaisen käsittelyn että tähdet välillä vilisi silmissä kun akupisteitä paineltiin. My Foot refloxology:n hierojina toimivat näkörajoitteiset naiset ja miehet. On todella hienoa että heillä on töitä, eikä heidän tarvitse kulkea kadulla myymässä nenäliinoja tai soittaa huuliharppua kuten monen muun liikunta-, näkö- tai muulla tavoin rajoittuneen. (Singaporessa on kerjääminen kielletty.)

Eilen olimme porukalla tutustumassa uuteen puistoon; Labrador Park:iin. Heti taksista hypättyämme Rekku näki hiiren, rotan, liskon tai muun vastaavan jahdattavan, ja olikin sitten aika kierroksilla kulkiessamme puiton sademetsä-osuuden läpi.. Bongasimme pari liskoa ja saimme muutaman hyttysen piston ennekuin pääsimme meren rantaan. Näkymät rannasta ovat kauniit Sentosalle päin, varsinkin kauniilla aurinkoisella kelillä :D Rekku pääsi myös vihdoin puiston toisessa päässä veteen vilvoittelemaan. Indonesiaan suuntaavista katamaraaneista tuli aika kovat aallot, ja Rekulla oli välillä tosissaan tekemistä etteivät aallot veisi koiraa mennessään.. mutta vedessä se pysyi, pieniä uintireissuja rannasta tehden.

Illalla tehtiin vuoden eka juoksulenkki ja käytettiin ekaa kertaa Singaporessa suomalaista vohvelirautaa. Pidetään katsos asiat tasapainossa.. Juoksemista tosin on paljon lisää edessä, sillä ilmoittauduin ekaa kertaa elämässäni 'naisten kympille', joka juostaan auringon laskiessa toukokuun lopulla.

No comments:

Post a Comment