Sunday, June 21, 2009

valinnanvaikeus

On tää bloggaamisen aloittaminen vaikeaa. Mikä nimeksi blogille? Kirjoitanko suomeksi vai englanniksi? Keskitynkö yhteen aiheeseen (niinkuin jo kerran yritin työn puitteissa mutta eihän sitä aikaa ikinä löytynyt moiseen)? Mistä kirjoitan (ajattelenko äitiä vai ystävää kun kirjoitan?)?
Aaaargh. Joten kyllähän tää (uudelleen)aloittaminen kesti. Ja nyt sitä sitten tulee tekstiä kuin sammakoita suusta, miten sattu, mistä sattuu ja millä kielellä sattuu.. lukekoon ken kehtaa :D

Asiaan.
Reilu vko takana Singiksessä, uudessa kotikaupungissa ja maassa. Vaikka vaan lomalla väliaikaisesti tääl oonkin, niin aika arkisten järjestelyjen parissa vko on hurahtanut. Oon/ollaan pyöritty tutustumassa kotikulmiin ja purettu muuttolaatikoita, järjestetty tavaroita, ostettu tarpeellisia tarvikkeita yms. yms. Kyllä toki uima-altaallakin ollaan notkuttu, ja juhannusta vietetty :)

Singaporessa on kaikkea. (Kyllä, lähimmän ruokakaupan hyllyllä alessa Marlin glögiä - siispä täällä tosiaan on kaikkea..) Ruokakaupassa mulla menee vaikka kuinka kauan kun vaan ihailen mitä kaikkea sieltä voi ostaa - ja sitten koitan vertailla ja päättää että mitä ostaisi (hinta, laatu, ekologisuus ja eläinystävällisyys - eikä siis tuossa järjestyksessä laisinkaan). Mä oon positiivisesti yllättynyt siitä laajasta luomuvalikoimasta (sekä normikaupan hyllyllä että erikoiskauppojen ja jopa ravintoloiden määrässä) mikä täällä on tarjolla, mutta vastaavasti harmissani siitä hintaerosta mikä luomusta pitää toisinaan pulittaa.. (joo, kyllä, nautin joka solullani jokaisesta tipasta siitä luomumaidosta jonka menin 5€ hintaan kiireessä hintaa tarkistamatta ostamaan). Hieman mietityttää onko kaikki luomuksi väitetty tosiaan luomua - ja puolestaan taas osa 'normi-ruoasta' saattaa olla hyvinkin vapaasti kasvatettua tms. vaikka asiasta ei mitään mainittaisikaan. Ja koska täällä ei paljoa itse tuoteta, niin pelkästä hiilijalanjäljen miettimisestä saa päänsärkyä.. Tutkimista asian tiimoilta riittää!

Singis tosiaan on idän ja lännen sekoitus. Muutenkin kuin kaupan hyllyllä ja ravintolavalikoimassa, täällä on myös kulkijaa joka lähtöön (paitsi että afrikkailaiset/-alkuperää olevat ovat selvässä vähemmistössä) ja kulttuurien kirjoa tavoissa ja traditioissa. Vähintäänkin ihanan suvatsevaisesti sopusoinnussa (ns. sekaparit ovat tosi yleisiä) ..tai ainakin siltä nyt toistaiseksi vaikuttaa ;)

Hiukea sekoitus on myös näkymä Sentosan saarella, kun istuu rantabaarissa varpaat hiekkaan upotettuna palmun alla ja katsoo meressä uivien ihmisten yli ja palmujen ja muiden puiden ohi merelle.. siellä näkyy parisen kymmentä eri kokoista ja näköistä laivaa sekä useampi ölynjalostamo ja rahtisatama. Kuin trikkikuvassa olisi!

Yksi kuvahan tietysti kertoisi asian paremmin kuin nämä muutamat sadat sanani, mutta kun harmikseni se nyt kovasti näyttää siltä ettei legenda siitä että elektroniikka olisi halvempaa täällä olekaan totta.. niin taidan siirtää sen kameran hankinnan sittenkin Suomeen ja koitan nyt vaan kovasti kokea ja kirjoittaa sen sijaan että kyttäisin hyviä kuvakulmia ;)

No comments:

Post a Comment