Wednesday, June 24, 2009

sadepäivän tutkimuksia

No enhän mä sit sille kävelylle lähtenytkään kun sade alkoi eikä loppua ole näkynyt. Olen sen sijaan tutkinut mitä tehdä Kuala Lumpurissa, mikä on Singaporen 'vihreyden' tila ja miten käy meidän agility harrastuksen.



Kuala Lumpurin suhteen ajattelin tällaista TOP 6 listaa lähteä tavoittelemaan:

1. Petronas Twin Towers

2. Bintang Walk (Bukit Bintang)

3. Petaling Street Bazaar / Market (China Town)

4. Kampung Baru

5. Fish Spa

6. Aquaria KLCC tai Bukit Nanas Forest Recreational Park

Bonuksena monoraililla ajelu (turistibussia huokeampi ja autentisempi vaihtoehto). Raportoidaan sitten jälkeenpäin miten listan kanssa kävi..



Singaporen 'vihreyden' tilasta - en siis tarkoita vehreyttä vaan ympäristöasioita - löysin ihan mielenkiintoisia juttuja mm. http://www.greenbusinesstimes.com/ osoitteesta. Nyt vietetään kansainvälistä vesiviikkoa ja Singiksessä on iso konferenssi oheistapahtumineen. Joki festaritkin on meneillään! Pikkasen harmittaa että on menny vähän ohi.. mutta niinhän ne menee monet festarit Suomessakin multa ohi ;)

Juhannuksena mulle todettiin lajittelusta että "kaikki ne samaan menee kuitenkin". Jos oltais Suomessa niin oisin kuopannut tämän urbaanilegendan, mutta mitäpä mä (vielä) tiedän miten täällä toimitaan. http://www.zerowastesg.com/ kertoo että täällä on 4 polttolaitosta ja yksi 'offshore' kaatopaikka (onkohan Singiksen alueella vai lieneekö naapurimaan puoella..?). Kierrätysprosentit on todella alhaisia Suomeen verrattuna, mutta täälläpä ollaankin vasta lajittelua opettelemassa, joten vertaus on turha. Mutta oho, rakennusjätteenkierrätys se sentään luonnistuu, 98%! Täällä rakennetaan niin vimmatusti joka nurkalla, siis ihan oikeasti joka nurkalla. Ikkunasta kun katsoo niin näkyy.. 6.. eikun 7 sellaista tavaran siirtely/nostelu tornia. Kaupungin etelärannalle, maalle joka 'man-made' eli tekomaata (Singaporen pinta-alahan on tässä vuosien saatossa kasvanut..), rakennetaan muutama kasino ja Sentosalle tulee iso huvipuisto-hotelli-loamkeskus-kauppakeskus härdelli. Ja sitten tähän meidän nurkille nousee näitä condoja eli kovanrahan kerrosaloja joihin kuuluu palvelut kuten punttarit ja uima-altaat yms. Ja työmailla painetaan duunia aamusta iltaan (n.8-22).. eikä oo häävisti asiat rakennusmiehillä, jotka on suurimmaksi osaksi intialaisia.



Mitä sitten agilityyn tulee niin hyvältä näyttää! Löysin kennelkerhon (http://www.skc.org.sg/) lisäksi 3-4 (ton vikan agilitykoulutus kohta jäi vähän epäselväksi) ns. kaupallista agilitykouluttajaa:

http://www.smartdoggy.com/

http://www.waggie.com.sg/

http://ak9singapore.shutterfly.com/

http://www.cdtrainers.com.sg/

Soitinkin muutamalle, oikein mukavilta vaikuttivat ja kovasti toivottivat tervetulleeksi koulutukseen.. eikä ihme kun hinnat pyörii noin 20-25€ per kerta. Kisoja täällä on vaan silloin tällöin, kennelkerhon järjestämiä noin joka toinen kk (joissa noudatetaan kait muuten eurooppalaista agility tyyliä mutta koko luokkia on vain minit ja maxit) ja sitten USDAA:n järjestämiä joitakin kertoja vuodessa (joissa siis jenkkimeininki, enemmän juoksemista radalla ohjaajalle, mutta medit omana luokkanaan). Aika erilaista siis..

Nyt sunnuntaina on länsirannikon puistossa iso kennelkerhon tapahtuma, sinne tämä tuore jäsen meinaa suunnata, vaikkakin ilman omaa Rekkua.

http://wildsingaporehappenings.blogspot.com/2009/06/28-jun-sun-dogs-day-out-at-west-coast.html

No comments:

Post a Comment